Bijeenkomst InnovatieImpuls Onderwijs op 8 april
- Datum25 februari 2010
Op zoek naar innovatieve concepten waarbij met minder leraren een gelijke of hogere onderwijskwaliteit te behalen is, zonder stijging van de werkdruk? Geïnteresseerd in ondersteuning en deskundig advies om zelf met deze concepten te werken?
Kom op donderdagmiddag 8 april 2010 naar Amsterdam! De winnende innovatieconcepten van het project InnovatieImpuls Onderwijs zullen dan worden bekendgemaakt door Dhr. Alexander Rinnooy Kan en Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt. Scholen in het primair of voortgezet onderwijs kunnen zich vervolgens tot en met 1 mei inschrijven op één van deze concepten. Het belooft een feestelijke, maar bovenal interessante middag te worden voor iedereen die zich betrokken voelt bij innovatie in het onderwijs!
Kijk hier voor meer informatie over het programma. Klik hier voor het aanmeldformulier.
Wat: Bekendmaking winnende concepten InnovatieImpuls Onderwijs/start inschrijving voor scholen
Wanneer: Donderdag 8 april 2010
Hoe laat: Van 13:00uur tot 18:00uur, inloop met lunch vanaf 12:00uur
Waar: Westergasfabriek, in het Transformatorhuis, Amsterdam
Voor wie: Bestuurders, schoolleiders, leraren po en vo en andere geïnteresseerden
Wat is de InnovatieImpuls en wat is er tot nu toe gebeurd?
Afgelopen najaar is een aantal scholen in het primair en voortgezet onderwijs aan de slag gegaan met het bedenken van innovatieve maatregelen die bijdragen aan het opvangen van het lerarentekort. Maatregelen die ertoe moeten leiden dat scholen met minder leraren een gelijke of hogere onderwijskwaliteit realiseren, zonder dat de werkdruk daarbij stijgt. De scholen hebben hun ideeën de afgelopen maanden uitgewerkt tot zogenaamde innovatieconcepten. Ruim veertig concepten zijn ingediend. Een onafhankelijke jury onder leiding van SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan beraadt zich over de meest kansrijke concepten.
Waaruit bestaat de ondersteuning?
Het kabinet stelt 18 miljoen euro beschikbaar aan scholen voor de verdere uitwerking van de innovatieconcepten en voor de uiteindelijke implementatie ervan. Scholen die deze uitdaging aan willen gaan, krijgen, naast financiële middelen, intensieve ondersteuning van deskundige adviseurs, onderzoekers en van elkaar.